qbild_640_Emmentaler Kuchen_ Kartoffelgratin_Gemuesequiche mit Blaetterteig

Quiche z warzywami i szynką w cieście francuskim (Składniki na 8 porcji)

Składniki

540 g Świeże ciasta francuskiego
800 g Warzywa sezonowe, w kostkach
35 g Masło
75 ml Woda
500 g QimiQ Classic, o temp. pokojowej
3  Jajka
250 g Szynka, w kostkach
Sól, pieprz, gałka muszkatołowa
Masło do naczynia do pieczenia
Mąka do naczynia do pieczenia

Przygotowanie

1. Rozgrzej piekarnik do 200 ° C (piec konwekcyjny).
2. Przygotuj wstępnie ciasto francuskie, zgodnie z
instrukcja na opakowaniu.
3. Ugotuj warzywa w wodzie i maśle aż beda chrupkie
4. Wymieszaj QimiQ na gładko. Dodaj jajka i przyprawy i
dobrze wymieszaj.
5. Dodaj szynke w kostkach i warzywa i dobrze
wymieszaj.
6. Wyłóż ciasto francuskie na wysmarowanym masłem i
mąką naczyniu.
7. Wylej miksture na ciasto i piecz w rozgrzanym
piekarniku przez ok 30 minut
8. Pozwól się ostudzić przez ok 10 minut, po porcjuj i
podaj.

SMACZNEGO :)